lördag 31 oktober 2009

Happy Halloween...

Idag ska vi försöka knåpa ihop lite kul godis och bjuda på "Halloweenfika". Barnen har redan bakat årets första pepparkakor med formen av spöken och fladdermöss bl.a. Ha en härlig Allhelgona/Halloweenhelg allihopa!

Kram Helena

måndag 26 oktober 2009

Dekorationsband i rött och vitt...

Regnet bara öser ner just nu, barnen har precis somnat. De har höstlov och de är svårt att få dem i säng i tid. Idag fick jag hjälp av yngsta dottern att packa ordrar, hon är en riktig hejare på att leta pepparkaksformar i mina lådor. Klistra frimärken är också kul. Jätteskoj att barnen vill vara med och hjälpa till :) nu fick jag lite tid över helt plötsligt då alla paket är packade. Annars brukar jag sätta igång vid 20 tiden och bli klar framåt 23.30... då går ögonen i kors ...*fniss*
Nu har det även kommit röd/vitrutiga band till butiken, så fina såååå.

Ha en fortsatt bra vecka! Nu ska jag hinna surfa runt lite på alla härliga bloggar som finns.
Kram Helena

onsdag 21 oktober 2009

Paketkalender, tävla hos Engla...

Du kan vinna en paketkalender från Klara färdiga gå hos Englas's Showroom Det enda du behöver göra är att motivera varför du vill vinna den på Engla's blogg. Tävlingen pågår tom. torsdag klockan 21.00.



Ha en fortsatt bra vecka!
Kram Helena

lördag 17 oktober 2009

Äppelkaka med citron och kardemumma

Lördag = sovmorgon, städning, höströjning ute - nu har jag tagit undan trädgårdsmöblerna = fritt fram för snön. Vi har även bakat igen :) Hittade ett recept från www.ica.se/ som jag kan rekommendera. Smakade mums vill jag lova.


Äppelkaka med citron och kardemumma ca 8 bitar


125 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk



FYLLNING OCH GARNERING
3-4 medelstora äpplen
1 tsk kardemummakärnor (jag tog vanlig kardemummakrydda)
1 msk strösocker

Sätt ugnen på 175°C. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med matfett. Smält matfettet och låt det svalna. Rör matfettet med socker, vanilj och citronskal. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och mjölken. Häll smeten i formen. Skär äpplena i tunna klyftor. Stick ner dem tätt i smeten. Stöt kardemummakärnorna och blanda med sockret. Strö det över äpplena. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Servera kakan ljummen eller kall med glass, vaniljsås eller lättvispad grädde smaksatt med vaniljsocker.


Vi har fått hem lite små söta cupcake kort i butiken www.klarafardiga.com också :)



Ha en fortsatt bra helg!
Kram Helena

söndag 4 oktober 2009

Min kreativa son...

Idag har jag och sonen haft en hel dag för oss själva. Vi storstädade hans rum bl.a. Alltid när rummet är toppstädat kommer hans kreativa sida fram. Det bästa som finns är mammas sytråd, pappkartonger och tejp. Efter storstädningen drog han sytråden kors och tvärs genom rummet, det var laserstrålar som man inte fick nudda och längst bort i rummet fanns en skatt... Måste säga att jag ibland inför tejpförbud och gömmer alla trådrullar ;) Men jag vill ju inte ta död på hans kreativa sida och för det mesta får han greja hur mycket han vill och hans rum ser ut som en riktig verkstad. Är det nå'n som känner igen sig *fniss*


Idag har det varit kanelbullens dag också, tyvärr hann vi inte baka men en bild på bullar hade jag på "lager" i alla fall ;)


Ha en härlig höstvecka allihopa!

Kram allihopa och tack för alla kommentarer, läser allt och besöker er alla.