måndag 29 september 2008

Bullar i långpanna...

Vi bakar jämt ser det ut som *fniss* Nu har J bakat sina "långpannebullar" igen. Många har undrat hur han gjorde. Det är en helt vanlig bulldeg med samma ingredienser och temperatur på ugn. I stället för att krångla till det så kavlar man ut degen, lägger den i långpannan på med socker och kanel och till sist lägger på ett lager deg till. Penslar med ägg och på med pärlsocker. Jäsa ska det naturligtvis göra som vanligt. Han testade också att lägga i vanliga ihoprullade bullar i en och samma form, blev en avlång butterkaka av det hela.

Jag tänkte att jag skulle få tid att surfa runt på mina favoritbloggar och lämna lite kommentarer nu i kväll men tiden bara springer förbi. Måste göra iordning allt inför morgondagen, ex. ta fram ungarnas kläder, packa väskan inför dagis/lekis. Jag tycker det är skönt att ha det gjort på kvällen så stressar jag mindre på morgonen. Hur brukar du göra? Förbereder kvällen innan eller fixar allt på morgonen?Innan jag säger godnatt så ska jag hinna läsa gårdagens kvällstidning också, för det hann jag inte med i går ;)

Kram Helena

9 kommentarer:

Frida sa...

Åh vad gott det ser ut som allt du bakar! Snart är det dags för mig att baka kanelbullar lagret börjar ta slut nu.
Hoppas du får en bra vecka!
Kram Frida

Petra C sa...

Det ser underbart ut. Och på lördag är det visst kanelbullens dag också. Då SKA jag baka bullar i någon slags form.

Sara Mårtensson sa...

Hejsan!

Bullarna ser underbart goda ut! Smart och enkelt att baka i långpanna sådär.

Ha en trevlig vecka!!

Kram

rosenskära sa...

Tack för tipset och fina bilder, nu blir jag verkligen bullsugen. Bakar ni tillsammans eller är du bara stylist/fotoassistent?!

Lena

Anonym sa...

Här luktar det nybakat...härligt!
/Janne

Mamma Linda sa...

Härligt bullbak. Jag älskar själv att baka, och sen doftar det ju sååå underbart :-)
Tyvärr fick jag inte tillfälle att hälsa på dig vid markanden i helgen, Det var sååå mycket folk vid dina formar så jag tog mig knappt fram, och så hade jag Agnes på magen.
Jag brukar göra som du, att förbereda så mycket som möjligt på kvällen, för då får man en extra chans att tänka efter om man glömt nå´t.
Tack för ditt inlägg det var kul att höra att du gillade mitt arrangemang :-)
Ha det bra
Kram Linda

Mamma C sa...

Det där ska jag testa nästa gång jag gör bullar. Så enkelt, vips är det klart. Gör man på en halv liter eller en liter mjölk ?
Kram Mamma C

Margareta sa...

Busläckert! Och busenkelt! Måste testa denna nya variant av bullbak.

Junibarn sa...

Gud vad fint det ser ut! Jättesöt header på bloggen också, ska kolla igenom lite till. :D