Äppelkaka i långpanna
Ingredienser
4 ägg
5 dl socker
200 gr smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 äpplen
4 msk socker
4 tsk kanel
Så här gör du
1. Smält smöret. (under tiden kan du skala, kärna ur och klyfta äpplena)
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
3. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
4. Häll smeten på bakplåtspapper i en stor långpanna.
5. Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
6. Grädda i ca 25 minuter (200 grader). Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.
Ha en fortsatt härlig helg!
Kram Helena
5 kommentarer:
Oj så smaskig den ser ut! Grannen har ju fullt med äpplen på sitt träd så jag kanske ska gå in där och norpa några... till en paj. Mums!
Kram Jenny
Så gott det ser ut, det här måste provas. Har så mycket äpplen i trädgården nu.
Kram mamma c
Mmm!Ännu mer bakverk!
Blir så sugen=))
Visst är mamma mia bra!
Köpte skivan också.
Kram Hannis
Du fristerinne:) får jo så lyst til å bake jeg nå. Men Da blir det jeg som spiser kaka,ingen andre kakemonster her i familien:)
Ha ei flott uke Helena:) Klem Eva
den vart så gooood!!! tack för receptet!!
Skicka en kommentar