Äppelkaka med citron och kardemumma ca 8 bitar
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
FYLLNING OCH GARNERING
3-4 medelstora äpplen
1 tsk kardemummakärnor (jag tog vanlig kardemummakrydda)
1 msk strösocker
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med matfett. Smält matfettet och låt det svalna. Rör matfettet med socker, vanilj och citronskal. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och mjölken. Häll smeten i formen. Skär äpplena i tunna klyftor. Stick ner dem tätt i smeten. Stöt kardemummakärnorna och blanda med sockret. Strö det över äpplena. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Servera kakan ljummen eller kall med glass, vaniljsås eller lättvispad grädde smaksatt med vaniljsocker.


Ha en fortsatt bra helg!
Kram Helena
HVor du frister Helena!!! OG så utrolig mange kule pepperkakformer du har fått inn i butikken!
SvaraRaderaHa en strålende lørdagskveld:) Klem Eva
1000 tack för nytt recept alltid kul prova nya.Ha en skön kväll och en härlig söndag kramizar ~~~~RITA~~~~
SvaraRaderajösses så god kakan lät!! :) och vilka supersöta kort du fått in till butiken! helt i min smak får man ju säga! :)
SvaraRadera