Ingredienser
1 långpanna:
5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
1 nypa salt
200 g mörk kvalitets choklad
Glasyr och garnering:
2,5 dl vispgrädde
1 msk honung
1 1/2 matsked strösocker
100 g mörk kvalitets choklad 70%
2 tsk smör
2 dl kokosflingor till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda dom torra ingredienserna för sig i en skål.
Vänd försiktigt ned de torra ingredienserna i äggsmeten.
Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
Klä en långpanna, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
Strö över grovt hackad choklad.
Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter (ska vara lite kladdig), prova med en sticka. Låt svalna.
Blanda dom torra ingredienserna för sig i en skål.
Vänd försiktigt ned de torra ingredienserna i äggsmeten.
Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
Klä en långpanna, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
Strö över grovt hackad choklad.
Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter (ska vara lite kladdig), prova med en sticka. Låt svalna.
Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en buke och klicka i smöret.
Häll den varma blandningen över och mixa lätt med en stavmixer eller vanlig visp.
Låt glasyren svalna och bred den över kakan.
Strö över kokos och servera skuren i rutor.
Strö över kokos och servera skuren i rutor.
Smakar mums!
Ha en härlig sommardag!
Kram Helena
4 kommentarer:
Dom där skall jag allt prova.
Har glömt bort dem - bakade dem mest när maken och jag var nyförälskade! ;-)
Kram Maud
Hej Helena,
Tack för att du kom förbi. Det glädjer mig verkligen.
Ditt recept ska jag oxå pröva. Dotterns favo kaka. Hon frågade omeldebart när vi ska börja med denna.
Ha en skön kväll,
//chie
Åhh, sådana där gjorde min mamma ofta när jag var liten.:-) Kram
Wow, din variant på glasyren måste jag prova. Kärleksmuma har ju bakats i alla år, men Leilas recept med hackade chokladbitar i smeten och äkta grädde i glasyren är ju något alldeles extra. Den har blivit familjens favvoruta, få höra vad dom säger med extra gott i glasyren.
Há det så bra, kram
Skicka en kommentar