lördag 10 september 2011

Äppelkaka i långpanna

Favorit i repris! Den godaste äppelkakan jag någonsin smakat tror jag...

Äppelkaka i långpanna
4 ägg
5 dl socker
200 gr smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 äpplen
4 msk socker
4 tsk kanel

Så här gör du

1. Smält smöret. (under tiden kan du skala, kärna ur och klyfta äpplena)
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
3. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
4. Häll smeten på bakplåtspapper i en stor långpanna.
5. Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
6. Grädda i ca 25 minuter (200 grader). Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.

3 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Åååå vad gott den ska min tös baka till fika idag.Ha en skön söndag.Kram Rita ♥

Katarina sa...

Kikar in och säger Hej :O) Äppelkakan ser jättegod ut.
Ha en bra dag. Mvh. Katarina :O)

Alexandra - kärlek på tallrik sa...

Mmm, äppelkaka är verkligen perfekt att baka nu till hösten, din ser fantastiskt god ut!