söndag 18 april 2010

Solresor

I sista sekund hann jag vara med och tävla på Solresors hemsida. Uppdraget är om jag vinner att vara resereporter under en vecka. Låter jätteskoj tycker jag, val av resemål är lite svårt men jag väljer Egypten som resemål. Skulle vara kul för barnen som aldrig varit utanför Norden eller suttit i ett flygplan förut att få en spännande resa med sol och bad men även pyramider och mumier som de annars bara sett i gamla Scooby Doo filmer. Jodå, de har lärt sig mycket om Egyptens kultur där faktiskt *fniss* Själv så har jag spännande reseminnen från grannlandet Israel/Palestina så jag har inte varit så långt från Egypten faktiskt. Kanske finns det några spännande bakverk att testa där???

Ha en härlig vecka!
Kram Helena

lördag 17 april 2010

Macarons

Äntligen tog jag och dottern oss tid att baka macarons, har sett dom på Internet i flera år och nu under det senaste året har vi haft turen att se massor av macarons här på bloggarna i Sverige. Fick användning av vår fina mandelkvarn efter sisådär 20 år som prydnad :) Skoj! Dottern fick äran att mala och jag vispade ihop resten. Hade läst att äggen skulle stå i rumstemperatur i ett dygn, blev först besviken för det var ju nu, precis nu vi ville baka. Typiskt! Men jag lade äggen i lite varmt vatten så de fick rumstemperatur och jag tror det funkade. Fick användning av spritsen och den runda tyllen från min butik också. Resultatet då. Tja, utseendemässigt för att vara första försöket blev helt ok, men jag tror jag hade dom i ugnen 1-2 minuter för kort tid?? De fastnade på bakplåtspapperet när jag skulle ta loss dom. Ska det vara så??? Jag stoppade in dom i frysen och lirkade sedan lätt bort dom. Ytan på macaronerna blev väldigt tunna så oj vad lätt de sprack. Kanske ska de gräddas längre ned i ugnen? Summa sumarum, jag ska prova igen.


Ha en fortsatt bra helg!

Kram Helena

måndag 12 april 2010

Våren här här...

...på riktigt. Idag när jag kom hem från jobbet möttes jag av denna syn. Nästan så jag längtar tillbaka till den vita snön (nej). Eller så ska jag flytta till ett elvavåningshus och bo på översta vånigen så leran hinner trilla av innan barnen kommit hem. Dottern sprang ute barfota mellan snöhögarna på gräsmattan, och sonen i strumplästen... ja vad ska man säga, barnen har också vårkänslor, så kommer elaka mamman och tjatar om att man m å s t e ha skorna på sig annars kan man bli sjuk och så m å s t e man ta av sig dom u t a n f ö r ytterdörren innan man går in när de är leriga... Härliga vår!


Glöm nu inte att tävla på http://www.dagensmuffin.se/ där du kan vinna muffinsformar från http://www.klarafardiga.com/



Ha en fortsatt härlig vecka!

Kram Helena

fredag 9 april 2010

Klassiskt bomullssnöre...

Jag älskar dessa snören :) Undrar var jag såg dom första gången? Det måste ha varit när jag var liten hemma hos mormor eller farmor, nostalgi är det i alla fall. Nu har jag lyckan att ha snörena på fina trådrullar i butiken också. Love!


Ha en härlig helg!
Kram Helena

torsdag 8 april 2010

Inspiration i massor...

Linnéas skafferi - en fantastiskt inspirerande blogg har startat en underbar inspirationssida för bland annat mat och bak, inreding och pyssel. En riktig guldgruva kommer det att bli när man behöver inspireras. Idag lämnade jag mitt lilla bidrag till sidan, ett av mina favoritrecept på Kärleksmums.

tisdag 6 april 2010

Frosting...

Choklad, mums säger jag bara :) Idag när jag kommit hem hade J bakat muffins. Då var det ju bara det roliga kvar nämligen att dekorera dom. Hittade ett recept på chokladfrosting. Tomt i skafferiet, hade bara 3 dl florsocker kvar. 5 dl är originalreceptet på, men det blev ju godare med mindre socker och det smakade mer Philadelphiaost denna gång vilket jag tyckte var positivt. Orkade inte koka kaffe så det fick bli 1 msk vanligt vatten i stället.


Här är mitt recept
50 g mjukt smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2-1 dl kakao
100 g Philadelphiaost
1 msk vatten


Spritsade med min "10 taggare" denna gång.





Ha en fortsatt bra vecka!
Kram Helena

måndag 5 april 2010

Tävling

Glöm inte att tävla på DagensMuffin om muffinsformar från Klara färdiga gå! Du får jättegärna länka till tävlingen http://www.dagensmuffin.se/contest.pl fler hittar dit.

Bild för länkning finns till höger på denna sida. Tusen, tusen tack på förhand :)

Snart är påskhelgen slut, tänk vad fort det går. Vi har ätit massor av ägg i alla fall. Så kom vi ihåg att ta fram vår annorlunda "ägghållare" som jag köpte på loppis för ca 10 år sedan, visst är den stilig!?
Ha en härlig Annandag påsk!
Kram Helena

torsdag 1 april 2010

Nya muffinsformar, bullformar...

Öppnade ett stort paket idag fyllt med muffins/cupcake/bullformar. Vilka härliga färger säger jag bara, nu blir det bakning i helgen hoppas jag :)


Glöm inte att tävla på DagensMuffin:s webbsida!

Ha en riktigt bra Påskhelg!
Kram Helena

Tävling - vinn muffinsformar

I samarbete med DagensMuffin så kan du vinna muffinsformar från min butik, tävlingen pågår under hela april månad. På DagensMuffin kan du just nu hitta 851 olika muffinsrecept. Jag har faktiskt också ett recept med på DagensMuffin som en för mig helt okänd person skickade in 2004. Det är ett recept som jag själv komponerat ihop till en kompis som är allergisk mot "allt" Det var i början av min "muffinskarriär" eller vad man nu ska kalla det för. 1998 nämligen bestämt då letade jag som en tok efter de där vita "amerikanska" muffinsformarna som var så sällsynta. Butiker på Internet fanns det såna då på den tiden??


Du får jättegärna länka till tävlingen http://www.dagensmuffin.se/contest.pl

Glad Påsk på er alla! Nya mönster på formar kommer att finnas i butiken under helgen, så helt sysslolös blir jag inte på min lediga helg :)

Kram Helena