söndag 28 november 2010

Marängmums...

Marängmums...

2,4 dl socker
0,8 vatten
1/4 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
karamellfärg (valfritt)

Smörgåsrån
70% mörk choklad 200g

Koka ihop socker, vatten och citronsaft. Koka blandningen tills sockret lösts upp.
Vispa äggvitorna och vaniljsocker så det bildas mjuka toppar och konsistensen blir tjock.
Tillsätt sockerblandingen mycket långsamt under konstant vispning. Droppa i ev. karamellfärg. Fortsätt vispa i 10-20 minuter så ordentliga toppar bildas. Ställ gärna in allt i frysen i några minuter och vispa sedan vidare. Den är färdig då man kan vända upp och ner på skålen utan att det rinner ur.

Spritsa ut marängen på smörgåsrånet ställ sedan in allt i frysen ett tag.

Stansa ur runda bottnar av smörgåsrån, jag använde en rund pepparkaksform.
Smält mörk choklad i micron.

Ta ut de iskalla marängerna ur frysen och doppa dem i choklad, de stelnar omgående av kylan.
In med allt i frysen igen.

Mmm... ser ut som Mumsmums men smakar mer maräng.

1 kommentar:

Malin - I min trädgård sa...

Hej Helena! Men vilket smarrigt tips! Måste pröva! Ser ju rätt enkelt ut också. Vad tror du om hållbarheten? JAg ahr liiite svårt att föreställa mig smaken så här - tror du det hade blivit helt fel om man sedan strör kokos över chokladen också? Smakmässigt alltså?

Hoppas du haft en skön första advnt!

Kram M