lördag 17 april 2010

Macarons

Äntligen tog jag och dottern oss tid att baka macarons, har sett dom på Internet i flera år och nu under det senaste året har vi haft turen att se massor av macarons här på bloggarna i Sverige. Fick användning av vår fina mandelkvarn efter sisådär 20 år som prydnad :) Skoj! Dottern fick äran att mala och jag vispade ihop resten. Hade läst att äggen skulle stå i rumstemperatur i ett dygn, blev först besviken för det var ju nu, precis nu vi ville baka. Typiskt! Men jag lade äggen i lite varmt vatten så de fick rumstemperatur och jag tror det funkade. Fick användning av spritsen och den runda tyllen från min butik också. Resultatet då. Tja, utseendemässigt för att vara första försöket blev helt ok, men jag tror jag hade dom i ugnen 1-2 minuter för kort tid?? De fastnade på bakplåtspapperet när jag skulle ta loss dom. Ska det vara så??? Jag stoppade in dom i frysen och lirkade sedan lätt bort dom. Ytan på macaronerna blev väldigt tunna så oj vad lätt de sprack. Kanske ska de gräddas längre ned i ugnen? Summa sumarum, jag ska prova igen.


Ha en fortsatt bra helg!

Kram Helena

4 kommentarer:

Frida sa...

wow!! vad fina de blev!!! Tog det lång tid?
Du som oxå tittar på Leila...vet du var hennes porslin kommer ifrån? Alltså de små vågiga skålarna...de är såå fina!! vill ha!!!

Cup of Love sa...

Hej!
Fin blogg!

Jag bakar och säljer bla macarons och cupcakes i min butik i Skellefteå. Jag kan säga det att baka macarons är nästan som en egen vetenskap i sej. Det tar tid att lära sej, men ge inte upp!!! Det är SÅ värt sen när man lyckas. Och även om dom inte ser så perfekta ut - så smakar dom så underbart ändå!

Lycka till med ert fortsatta bak!

Ha en fortsatt trevlig helg!

//Heidi

Karin sa...

Jag måste provbaka sånna där macaroner någon dag, dom verkar så goda!

Kram Karin

Lisa sa...

Hej!
Idag gjo
Första gången jag testade att göra macarons vispade jag för länge så de blev för rinniga. 2a gången vispade jag för lite vilket gjorde att de blev runda som bollar. Men idag när jag gjorde mitt 3e försök blev de jättefina (ska lägga upp dem i bloggen imorgon) =)
Skam den som ger sig ;-)