måndag 3 augusti 2009

Aktiv semester...

Vi har varit på en liten semestertur, ca 27 mil hemifrån når vi Idre fjäll. Första dagen var vi till Njupeskär - Sveriges högsta vattenfall (97 meter högt) det är något jag rekommenderar. En nätt promenad på 2,5 km till fallet (och lika långt tillbaka förstås) är något som både stora och små orkar med. Underbart vackert!

Här har jag lekt lite med min nya kamera... iskallt, klart silkesliknande vatten...

Nästa dag blev vandringen lite längre. Städjan den vackra vulkanliknande toppen når 1131 meter över havet och det är 3 km "uppförsbackevandring" till toppen från parkeringen. M klarade av att gå ända upp K nådde den lilla toppen. Tänk här vill dom bygga skidlift! Nej tack säger jag bara, låt naturen vara orörd här det är så vackert!!


Så här ser det ut lite från håll...

Här är vår utsikt från stugan vi bodde i på Idre fjäll Dähliebyn har nog bäst utsikt tror jag...
Renar utanför sovrumsfönstret en morgon...Här bodde vi :)Ljuvlig avkopplande men ändå aktiv semester med massor av frisk luft...
Kram Helena

2 kommentarer:

Bompestjej - Gör smycken sa...

Hej:) Vilka fina bilder och mysig semester:) Jag har varit i Idre två somrar och älskar det:) Så lugnt och skönt och så vacker natur:) Har ridit många gånger också, det är underbart:D Red ni? Annars missade ni något!
Renarna är ju så söta, och modiga, en dag när vi satt i våran jacuzzi som var precis utanför huset kom 30 renar förbi bara några meter ifrån oss:D Det var häftigt!

Kram<3

åsa - hello sugar! sa...

det där lät som en riktigt härlig semester!! :) jättefina bilder!