söndag 1 februari 2009

Linzer cookies...

Idag har vi bakat igen... Det verkar som inte vi gör annat på helgerna här hemma, men det är ju såååå kul!! Vi testade något helt nytt nämligen "Linzer cookies" som har sitt ursprung från Österrike och Linzertårtan... Ja, jag kan inte riktigt historien bakom dessa kakor. Vi använde oss av vanlig mördeg. Kakstansen för att få den fina formen finns i min butik Klara färdiga gå. Massor av kakor blev det :)


Här är det dottern som stansar ur överdelen på kakorna. Det svåra var att inte trycka för hårt på den blåa "knappen" för då blev det en extra ring på kakan, men den försvann i ugnen. Ett lätt tryck med handen ska det vara när man stansar ut den inre biten.


Här är det sonen som bakar...

Han fixade allt själv. Här är kakorna nygräddade, vi hade på lite svartvinbärsgelé i mitten av varje kaka. Längst bort på bilden kan man se de nypudrade överdelarna med florsocker som läggs på. Busenkelt även för små barn.

Dotterns charmiga kakor, lite vinda... men vad gör det. Hon är snart fem år och min lilla hjälpreda i köket. Mitten av kakorna då??? Dom måste ju användas, så vi gräddade dom med. Blev jättesöta pyttekakor i alla möjliga former.

Passa på och tävla fram till midnatt om muffinsformarna :) Jag besöker er alla även fast jag inte hinner skriva någon kommentar i era bloggar. Kul att lära känna så många nya besökare!!

Ha det gott och hoppas jag har frestat er med lite gott igen :)

Kram Helena

12 kommentarer:

Anonym sa...

Ramlade just in på din blogg och blev helt kär :) Jag som äääälskar muffinsformar fick ju tokspel när jag såg alla fina du har :) Det roliga är att min blogg heter Hemma hos Kikan oxå :)Lite likt...

Kram Kikan

Anonym sa...

Hamnade här av en slump men en trevlig sådan! Jag älskar att baka och tycker det är rena avkopplingen!

Jessica och Johan sa...

Jätte fina kakor. låter bra med mkt kakor. Då blir det till de minsta i familjen... Ska prova detta.

Tin sa...

WOW vad fina och proffsiga kakorna blev! Kanske skulle börja baka lite. Det var längesedan! :D

Mamma C sa...

Dom såg jättegoda ut kakorna och många blev det ju oxå.
Kram Mamma C

Mamma Linda sa...

Oj vilka fina kakor. Ser riktigt proffsigt ut. Dina barn är riktigt duktiga tycker jag. Längtar tills mina blir lite större :-)

Kram
Linda

Anonym sa...

Men oj vad härliga kakor.Lite ballerina/singoalla :)Mycket trevligare att baka själv än att knata iväg ner till ICA och köpa ett paket småkakor.
Jaf bakade faktiskt också i helgen. Blå bärsformar. Enkelt men otroligt gott. Vanligmördeg + havregryn i form. Sedan när de svalnat efter att ha gräddats i ugnen serverar man med blåbär och vaniljkräm. Yummi! Bilder på bloggen!

Evas sida sa...

Hej! Vilka fina kakor det blev, tänkte titta in i din butik, det ser så enkelt ut. Ha en bra vecka./Eva

Anonym sa...

Hej och hå!

Du har en sådan härlig sida så jag länkar hit till dig ifrån mig.

//Cissi

Lallis - liv och leverne sa...

Vet du vad; de där kakorna är riktigt vackra! Och ser jättegoda ut:)
Kram Lallis

Vero sa...

Ja, mig frestade du iallafall... =)

Önskar dig en fin dag!

Lilla huset på prärien sa...

Vilka fantastiska kakor du har gjort! Jättefina och de ser HEMSKT goda ut!! Skulle gärna ta en sådan till mitt kaffe nu...

:)

Kram Jenny