söndag 7 december 2008

Tävling - små söta julstrumpor...


Blogguppehåll!

Den kommande veckan blir fylld av jobb och aktiviteter. Jobba på mitt "vanliga jobb" ska jag göra (dagtid). Barnen har luciafirande = två kvällar i rad, en 50-åring ska firas, paket i butiken skall packas, vanliga vardagsbestyr skall göras... Ja, jag vill nog inte kolla i den kommande veckans kalender... Hinner inte blogga alls känns det som, vill dock svara på några gulliga kommentarer som ligger och väntar på mig :)

Passar på att ha en liten tävling under blogguppehållet med jättesöta små julstrumpor på ett snöre från Aspegren - Denmark. Den finns att köpa i butiken Klara färdiga gå.

Tävlingsregler:
Lämna en kommentar här där du berättar lite kort om hur Du brukar fira Lucia. Har du en egen blogg har du möjlighet att få en extra röst genom att skriva några rader och tipsa om tävlingen.
Låna gärna bilden och texten nedan med länk både till tävlingen samt till butiken. Då räknas din medverkan x 2. Glöm inte att skriva i din kommentar här att du tipsat i din blogg. Tävlingen avslutas den 14 december 24:00. Har du ingen egen blogg så kan du också vara med, glöm inte att skriva din mailadress.

Kika in till Hemma hos Klara där kan du vinna julstrumpor på snöre
från butiken
www.klarafardiga.com

Lycka till!
Kram Helena

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Luciafirandet ser alltid likadant ut hemma hos oss.
Granen kläs alltid kvällen före Lucia, så att vi kan mysa av granens doft och tindrande sken på luciamorgonen när vi äter julgröt och tittar på Luciamorgon på tv.
Det blir en lugn och vacker start på morgonen för både barn och vuxna.
monablomman@hotmail.com

Anonym sa...

oj så fin vinst.
i min familj brukar vi alltid slå på morgontv´n och lyssna på luciasång. Jätte mysigt. Har man riktigt tur vaknar man inte först..utan vaknar av luciasång från tvn. Sedan ska man naturligtvis avsluta kvällen med lussebullar och pepparkakor Mys o mums :)

Anonym sa...

oj glömde emailadressen emmiz_13@hotmail.com

Zizzi sa...

Min mans dotter har alltid luciafirande på morgonen i sin skola, vilket jag tycker är mysigt. Då kan man sitta där med en kopp kaffe och lussekatt och höra skönsången. På eftermiddagen/kvällen brukar vi titta på lucia på tv.
Jag har länkat till din tävling bland mina sidoelement.
Kram cissi

Anonym sa...

Vi går alltid över till våra grannar och extra morföräldrar Britt och Stig tidigt och väcker dem med luciatåg. De blir alltid förvånade och rörda till tårar. Sedan åker jag och Britt på luciafirande med skolan i kyrkan och det är så stämningsfullt och mysigt med fika efteråt. Jag hinner aldrig se lucia på TV men jag skulle gärna vilja.
Mvh SOniaP
Sonia@s-tc.biz

Sussi sa...

Nybakta lussebullar och peppar kakor har vi alltid på lucia morgonen o så ser vi lucia tåget på morgontv.... Sonen skola har lucia tåg på kvällen. Vilket alltid är lika mysigt att se :)

Kram Sussi

Ps. Lånar bilden och länkar från min blogg till tävlingen.

Evami sa...

I Norge er ikke lucia-feirningen en slik tradisjon som den er i SVerige.Men i barnehagene og på skolen feries det,så min Lucia feiring som blir den 12,foregår med 2 stk Lucia feringer i barnehagen til ungene.. Så kommer vi nok til å bake Lusse-katter og drikke gløgg på lørdag som er dagen med stor D for dere svensker har jeg skjønt!

OG så kanksje en liten nisse-fest på lørdag også,for det er mere vanlig i Norge:)

Ikke slit deg alt dor mye ut iløpet av Desember da Helena:)

Klem Eva

Björk o Äng sa...

Hejsan!
Tänkte bara säga att du har något litet att hämta i min lilla blogg när du har tid och lust :)

Ha det myspys!
Camilla

Anonym sa...

Frukosten avnjutes helst till tonerna från tv:s luciatåg. Infaller lucia en arbetsfri dag & vädrets makter är på vår sida brukar vi åka i väg till en pulkbacke modell större, där vi åker bob eller madrass & sedan avnjuter varm choklad & lussebullar sittandes vid brasan... *härligt*

litegalet@hotmail.com

Frida sa...

Hej! Klart jag vill vara med och tävla!
På lucia brukar jag titta på lusseprogrammet på Tv och äta lussebullar. I år får jag till och med se ett levande luciatåg det ser jag fram emot.
Hoppas du får en bra vecka!
Kram Frida

Liz sa...

Jag fick ett nytt Lucia firande sätt när min son började musikskolan i gymnasiet. Alla årskurserna planerar och genomför en Luciakonsert i kyrkan varje år. Min dotter tog över när hon åxå började musikutbildningen. Så varje år så går vi till kyrkan(kostar 20:- som går till Räddabarnen)och tittar när Lucia och alla hennes ca 50 tärnor, stalledrängar och pepparkakor skrider in med levande ljus.
Bara tanken på deras skönsång får mig att rysa.
Brandkåren är där och de behöver naturligtvis inte betala inträde men de brukar samla ihop en "kollekt" på stationen, som eleverna använder till ett eget Lussefika efter konserten.
Jag tävlar gärna och du har en länk sida hos mig.
Kram från Malmberget :)

ANNIKA sa...

När barna var små firades alltid lucia men nu har de vuxit ifrån detta .Vi ser på tv och äter lussebullar.
gustafsson.57@hotmail.com

Sara Mårtensson sa...

Hej!
Tack för din gulliga kommentar inne hos mig :-)
Tråkigt att du blivit allergisk mot nötter.
Vi har inget speciellt sätt vi firar Lucia på men då jag jobbade på dagis så var det ju myspys med luciatåg och tomtegröt, pepparkakor och lussebullar. Jag tror det mysigaste lucia firas på alla dagis :-)
Är gärna med och tävlar och länkar på min blogg!
Kram Sara

Anonym sa...

Vill gärna va med o tävla om dom söta strumporna!
Hemma hos mig har vi alltid stigit upp tidigt på Luciadagens morgon och myst framför tv:n med Luciatåg och hembakade lussekatter och pepparkakor till frukost!! Det är bara då det är tillåtet att äta sånt till frukost!
Trevlig blogg!
Mvh Liza

Liza297@hotmail.com