söndag 27 juli 2008

Utflykt i sommarvärmen...

Just nu är det alldeles svart på himlen... undrar hur länge jag törs ha datorn på???

Igår hade vi släktträff med födelsedagsfirande. Vi, 12 tjejer i åldern 16-66 år gjorde en rundtur i vårt sommarfagra Dalarna för att gratta våra två jubilarer som fyllde 90 år tillsammans. Vi samlades tidigt på morgonen för att åka på "hemlig resa med PRO" som vi kallade det för. Först till Rällsjöbo och gå på loppis. Mitt ute i ingenstans mellan Bjursås och Rättvik finns denna lilla oas. Du som gillar glas blir inte besviken - det finns massor! Fika kan man göra också, hur mysigt som helst.


Nästa stopp blev i Rättvik och på Vidablick, finns det någon vackrare utsikt än Siljan en sån här solig sommardag?? I Dalarna har vi blåa berg :)Vi spelade minigolf eller "naturgolf" banorna var lite ovanliga... tre tokiga lag hade vi och mycket skratt och flams blev det...Lunchen intogs på stranden i ljuva Tällberg där vi även tog ett dopp. Vi simmade eller rättare sagt gick i det grunda Siljan över till en ö mitt emot, varmt och skönt var det.Färden gick sedan vidare till Tällbergs kreamik...

Slutligen hade vi fikapaus i Sågmyra som var vårt sista stopp. I Bjurs väntade alla barnen och alla gubbar på oss. Vi spelade vi kubb, och åt god mat "Bjursbricku" en härlig buffé med nyttiga exotiska frukter, skinka, rostbiff, rökt fläskfilé mm.

I morgon ska vi ut på nya äventyr

Kramar på er alla i sommarvärmen!

Helena

3 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Låter som om ni har haft en trevlig dag. Själv var jag på en loppis som inte gav någonting men på vägen hem hittade jag en superbra loppisbutik. Dit ska jag åka igen! I kväll grillade vi och myste hela familjen. Här är verkligen toppenväder!

Har inte fått ditt lilla brev ännu men det kommer nog imorgon måndag.

Kram Jenny

Evami sa...

For en fantstisk dag dere har hatt Helena:) SÅ mye opplevelser og så mye kos... Når man får være sammen slekten sin,så er det en gave:) JEg har stor slekt,men etter at mine besteforeldre gikk bort,har det blitt lite møter med alle sammen,og det er litt trist... Vi møttes jo støtt og stadig før,men når limet er borte så....

Så kos deg med dine:) Nyt den fantastiske sommeren vi har:) Den er bare helt herlig:) Klem Eva

Hannis sa...

Vilken mysig dag ni har haft!

Och du,skåpet ser ut att bli sååå fint!!
Inte gör det nåt att det tar tid!
Dessto bättre brukar det bli=))

Kram Hannis